На Дунаї стартували українсько-румунські флотські навчання Riverine-2019

На Дунаї стартували українсько-румунські флотські навчання Riverine-2019

Фото
Укрінформ
У середу, 4 вересня, розпочалися українсько-румунські навчання Riverine-2019, метою яких є відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп для підвищення їхньої сумісності і можливостей для проведення операції з безпеки на ріці Дунай.

Про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

"З боку Військово-морських сил Збройних сил України у навчаннях беруть участь малі броньовані артилерійські катери "Аккерман" та "Вишгород", навчальний катер "Сміла" та вертоліт Мі-14. Підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України представлені трьома катерами. Також румунська сторона залучила два броньовані патрульні катери, два річкові тральщики та річковий буксир для розміщення штабу керівництва навчання. Крім того, від берегової оборони Румунії бере участь 1 патрульний катер", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На півдні України стартували навчання бригади тероборони

Двосторонні українсько-румунські навчання Riverine-2019 проводяться вже вдруге, вони спрямовані на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами України та Румунії.

Упродовж трьох днів військові моряки відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО в складі багатонаціональних катерних тактичних груп та підвищать взаємосумісність катерів флотів, морської та берегової охорони двох країн із питань висвітлення надводної обстановки в акваторії річки Дунай. Учасники навчань також здійснюватимуть тактичні маневрування і проведення доглядових операцій, протимінні дії, пошук та рятування людини, що впала за борт.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-