Від початку

Від початку "хлібного перемир’я" на Донбасі не загинув жоден цивільний — ОБСЄ

Укрінформ
Кількість жертв серед цивільного населення на сході України залишається найнижчою з початку конфлікту.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдик, інформує БЕЛТА.

"Перемир'я, яке узгоджене ТКГ і розпочалося 21 липня, продовжує приносити плоди попри деяке загострення ситуації в останні дні. За останні три тижні, за даними СММ ОБСЄ, не було зареєстровано жодної жертви серед цивільного населення. Крім того, число цивільних жертв в цьому році залишається найнижчим з початку конфлікту", - повідомив дипломат.

Сайдік закликав усі сторони дотримуватися взятих зобов'язань, особливо зважаючи на початок навчального року.

Читайте також: Українська сторона закінчила демонтаж у Станиці Луганській

Також він відзначив позитивну динаміку імплементації рішення ТКГ щодо відновлення моста в Станиці Луганській.

"На даний момент розмінування підходів до моста завершено. Триває демонтаж фортифікаційних споруд. Це дозволяє почати підготовку і подальший ремонт", - розповів спецпредставник.

За його словами, ці питання сьогодні були в центрі уваги ТКГ і робочої підгрупи з безпеки. Крім цього обговорювалися перспективи відновлення розведення сил і засобів у Золотому і Петровському.

Також Сайдік зазначив, що економічна підгрупа сьогодні приділила особливу увагу питанням водопостачання. Гуманітарна робоча група концентрувалася на темі обміну утриманих. Політична підгрупа продовжила обговорення питань по імплементації формули Штайнмаєра, амністії, місцевих виборів і децентралізації.

"Завтра, як відомо, виповнюється п'ять років з дня підписання Мінського протоколу. У зв'язку з цим учасники ТКГ ще раз підтвердили повну прихильність мінським угодами. У цьому контексті я також вітаю зустріч дипломатичних радників "нормандського формату", яка пройшла 2 вересня в Берліні", - сказав Сайдік.

Як інформує БЕЛТА, наступна зустріч ТКГ відбудеться 18 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-