На Сумщині та Житомирщині вилучили зброю і вибухівку із зони ООС

На Сумщині та Житомирщині вилучили зброю і вибухівку із зони ООС

Фото
Укрінформ
У двох областях України СБУ вилучила військові засоби ураження, завезені із зони Операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“На Сумщині, у межах протидії підготовці та вчиненню злочинів терористичного та екстремістського характеру, під час проведення слідчих дій у лісосмузі виявлено схованку. З неї правоохоронці вилучили 14 гранат, два гранатометних постріли ВОГ, 25 запалів УЗРГМ, десять детонуючих шнурів із запалами, 16 детонуючих капсулів, дев’ять тротилових шашок та сім порохових зарядів до артилерійських боєприпасів”, - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, засоби ураження планувались до використання зловмисниками для підготовки та вчинення злочинів екстремістського характеру, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в регіоні. Мешканця області причетного до зберігання зброї затримано.

Водночас, оперативники Служби безпеки України встановили, що у Житомирській області до протиправної діяльності причетний житель Новограда-Волинського. Цей військовослужбовець особисто привозив боєприпаси із району тимчасової дислокації підрозділу своєї військової частини, яка знаходиться поблизу лінії розмежування. Військові засоби ураження він зберігав у підвалі власного гаража.

Читайте також: СБУ знайшла схрон зі зброєю у покинутій школі в районі ООС

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта, який напередодні повернувся із району ООС, правоохоронці вилучили десять осколкових гранат Ф-1 та РГД-5. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи із викриття зловмисників проводились спільно з прокуратурою Сумської області, слідчими ГУ Нацполіції у Житомирській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-