Повноваження Міноборони та Генштабу розмежують під час реформи ЗСУ

Повноваження Міноборони та Генштабу розмежують під час реформи ЗСУ

Укрінформ
Реформування української армії передбачає чітке розмежування повноважень між усіма органами військового управління у системі застосування Збройних сил України.
Про це в інтерв'ю АрміяInform розповів перший заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Колесник.

“Суттю цих заходів (змін в реформуванні ЗСУ — ред.) є досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління у системі застосування Збройних сил України. І в першу чергу ця трансформація торкнеться поділу функцій між Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗСУ. Адже за принципами країн НАТО оборонне відомство як орган центральної влади має здійснювати демократичний цивільний контроль над Збройними силами, ресурсне забезпечення армії, а також визначати оборонну політику, а Генеральний штаб - реалізовувати її”, - пояснив Колесник.

За його словами, у Збройних силах відбудеться розмежування повноважень між органами військового управління, які здійснюють генерування (розвиток, підготовку, комплектування, забезпечення ЗСУ) та застосування військ. Завдання, пов’язані з генеруванням, будуть покладені на Генеральний штаб, а застосування ЗСУ стане функцією командування Об’єднаних сил спільно з органами військового управління оперативного рівня, зокрема оперативних та повітряних командувань, командування морської піхоти та десантно-штурмових військ, а також морського командування.

“Окрім того, буде здійснено розмежування посад начальника Генерального штабу та Головнокомандувача Збройних сил України з одночасним переходом Генерального штабу, штабів видів та штабів оперативного рівня Збройних сил на J-структуру. Це дасть можливість покращити систему управління, адже буде чітко регламентовано: хто відповідає за підготовку, а хто за застосування Збройних сил”, - поінформував Колесник.

Читайте також: Рябошапка звільнив головного військового прокурора Матіоса

Він додав, що такі трансформації в ЗСУ будуть завершені до кінця 2020 року. Розмежування посади начальника Генштабу та Головнокомандувача ЗСУ, а також реформування командувань планується виконати до кінця нинішнього року.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-