Зеленський заявив, що у Станиці Луганській демонтували блокпост

Зеленський заявив, що у Станиці Луганській демонтували блокпост

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що на окупованій частині у Станиці Луганській демонтували блокпост, і анонсував початок будівництва моста.

Про це він сказав під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів в Офісі Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є невеличкі перемоги і досягнення - демонтували нарешті на окупованій частині у Станиці Луганській блокпост. Я вітаю нашу групу, яка займалася цим стратегічним пріоритетним питанням, і починаємо будувати міст у Станиці Луганській, тобто почнемо", - сказав Зеленський.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донеччині

Як повідомлялося, 2 вересня, українська сторона розпочала демонтаж останньої фортифікаційної споруди, що розміщена в районі КПВВ "Станиця Луганська".

24 серпня фахівці ДСНС розпочали демонтаж фортифікаційної споруди ближнього до мосту опорного пункту в районі Станиці Луганської. Втім вже 25 серпня українська сторона призупинила демонтаж до початку синхронних робіт з боку окупантів. Згодом СММ ОБСЄ повідомила, що демонтаж колишніх передових позицій у межах ділянки розведення відновили по обидва боки мосту.

27 серпня був затверджений графік відновлювальних робіт на мосту в Станиці Луганській.

30 серпня Луганська обласна військово-цивільна адміністрація повідомила, що на час виконання відновлювальних робіт буде зведено обхідний міст.

31 серпня, окупаційна адміністрація відмовила представникам "Укртрансмосту" у доступі до зруйнованої частини мосту, заявили в СЦКК.

1 вересня через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ було доведено готовність української сторони до проведення робіт, проте окупанти відмовилися забезпечити, зі свого боку, проведення робіт та надати гарантії безпеки, пояснивши це, нібито, відсутністю детального плану відновлювальних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-