Окупанти саботують відбудову мосту у Станиці Луганській - СЦКК

Окупанти саботують відбудову мосту у Станиці Луганській - СЦКК

Укрінформ
Окупаційна адміністрація і далі саботує початок робіт з відновлення зруйнованого мосту на ділянці розведення у Станиці Луганській.
Про це заявляє Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування.

"Представниками української сторони СЦКК о 09.30-10.15 год. 1 вересня було проведено зустріч з дзеркальними патрулями СММ ОБСЄ, продемонстровано готовність наших розрахунків до проведення робіт з обстеження ділянки місцевості біля мосту, розбирання та розчищення завалів зруйнованої частини мосту. Через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що була отримана відмова, щодо гарантій безпеки та відмова їх забезпечити, пояснюючи відсутність детального плану відновлювальних робіт", - йдеться у повідомленні.

В СЦКК уточнили, що на 1 вересня було заплановано демонтаж, розбирання та вивезення елементів конструкцій зруйнованого мосту, пошкоджених металевих конструкцій, прибирання бар’єрного загородження і будівельного сміття.

Водночас, інформують в СЦКК, напередодні, 31 серпня, окупаційна адміністрація відмовила представникам «Укртрансмосту» у доступі до зруйнованої частини мосту. Фацівці змушені були поїхати, так і не оглянувши ділянки зруйнованого мосту для визначення обсягів відновлювальних робіт.

"Блокування окупаційною адміністрацією робіт у Станиці Луганській вкотре свідчить про цілеспрямоване недотримання збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями своїх зобов’язань, пов’язаних з відновленням інфраструктури в даному районі", - заявляють у СЦКК.

Читайте також: У Станиці збудують тимчасовий міст, поки немає основного

Як повідомляв Укрінформ, учасники Тристоронньої контактної групи на зустрічі в Мінську 17 липня дійшли порозуміння щодо ремонту й експлуатації мосту в Станиці Луганській. Згідно з досягнутими домовленостями сторони одночасно мають розпочати ремонт мосту: українська сторона відновить завалений проліт, а ОРЛО — покриття та огородження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-