Зеленський про Іловайську трагедію: У ріднім краї панувати не дамо нікому

Зеленський про Іловайську трагедію: У ріднім краї панувати не дамо нікому

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що буде зупинено війну та повернуто додому українських полонених, відродиться Донбас, буде повернено анексований Крим і доведено, що Україна – єдина та неподільна країна, держава, нація.

Про це він написав у Facebook.

“Ми – нація миру. Але ми сильні, коли це потрібно. І «в ріднім краї панувати не дамо нікому…» Я знаю, що ми зупинимо цю війну та повернемо додому наших полонених, відродимо Донбас, повернемо анексований Крим і доведемо, що Україна – єдина та неподільна країна, держава й нація. І знаю, що ніколи не забудемо всіх, хто віддав за це життя”, - підкреслив Зеленський.

Президент зазначив, що сьогодні до Михайлівського Золотоверхого монастиря принесли майже 400 соняхів - за кожного загиблого чотири роки тому в пекельних боях під Іловайськом.

“У ці дні полягли сотні, а у мільйонів завмирали серця й застигали сльози в очах. 29 серпня заснули вічним сном найбільше героїв Іловайського котла – майже половина. Сьогодні, на шостий рік війни, Донбас политий кров’ю тисяч”, - наголосив глава держави.

Він нагадав, що відтепер українці вшановуватимуть полеглих героїв саме 29 серпня – у День пам’яті загиблих захисників України.

“Нині сонях нагадує про кожного, ставши символом нашої скорботи й пам’яті”, - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 серпня підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять загиблих захисників

29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Фото: FB Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-