Модернізований БТР-50 успішно пройшов випробування

Модернізований БТР-50 успішно пройшов випробування

Фото
Укрінформ
На Заводі ім. Малишева, що входить до складу Укроборонпрому, проведено чергові випробування модернізованого БТР-50. Оновлена бойова машина успішно форсувала водну перешкоду вплав.

Про це йдеться на сайті Укроборонпрому.

"Удосконалений БТР-50 оснащений новим українським двигуном ЗТД-2 потужністю у 400 к.с., який замінив застарілий В-6 потужністю 240 к.с. Машина також отримала п’ятиступеневу коробку передач з планетарними механізмами повороту та доопрацьовані вузли ходової частини. Модернізований БТР-50 вже успішно пройшов ходові тестування на пересіченій місцевості та вогневі випробування", - йдеться у повідомленні.

БТР-50 з новим харківським двигуном став більш швидким та мобільним як на суші, так і на воді. Крім того, значно зросла надійність машини та її експлуатаційні характеристики.

"В Україні цей бронетранспортер не перебуває на озброєнні, але у багатьох арміях світу, особливо в азійських та африканських регіонах, він успішно експлуатується. Завод ім. Малишева наразі може запропонувати модернізацію цих бойових машин більш потужними двигунами. Виконання держоборонзамовлення та робота з іноземними партнерами дозволить на повну використати виробничі потужності заводу, створити додаткові робочі місця та поглибити позиції України у сфері міжнародного військово-технічного співробітництва", – повідомив генеральний директор заводу ім. Малишева Олександр Чурсін.

Читайте також: Міноборони передало ДБР та ГПУ матеріали щодо закупівлі бронетранспортерів для армії

БТР-50 – гусеничний бронетранспортер, призначений для транспортування до 20 бійців та військових вантажів масою до 2000 кг.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-