Медалі

Медалі "За поранення" отримали 25 військових

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак нагородив 25 військовослужбовців Збройних сил України новою відомчою відзнакою - медалями «За поранення».

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Міністр оборони України Степан Полторак нагородив низку офіцерів відзнакою Міністерства оборони України - медаллю «За поранення». Це нова відомча відзнака. Нею, відповідно до наказу міністра оборони України, нагороджуються військовослужбовці Збройних сил України за особисту мужність та героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, зразкове виконання військового (службового) обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя", йдеться у повідомленні.

Зокрема, медаллю «За поранення» нагороджений Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук та ще 24 військовослужбовці ЗСУ.

Читайте також: У центрі Києва відбувся молебень за загиблими воїнами

Медаль «За поранення» - кругла, із тризубом, терновим вінком і перехрещеними мечами на аверсі. Кількість поранень та їх ступені важкості визначаються гілочками, які кріпляться на стрічці медалі та планці. Легкі поранення позначаються білою або срібною гілкою. Важкі - золотою і жовтою.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-