У Запоріжжі помолилися за загиблих захисників

У Запоріжжі помолилися за загиблих захисників

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі, як і у всій Україні, сьогодні, 29 серпня, вперше відзначається День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Меморіальні заходи почались з покладання квітів на Алеї захисників у парку Металургів ім. Сацького, повідомляє кореспондент Укрінформу.

День пам`яті загиблих захисників України у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

«Це офіційне визнання дати вшанування наших загиблих бійців. Для нас це важливий день. Ми отримали не свято, а дату, яка закінчила кулуарність вшанування наших побратимів. Окрім Іловайська було Зеленопілля, Широкине, Дебальцеве. Це дата жертовна. Вона принесла нам багато втрат. І саме в ці дні Росія показала своє справжнє обличчя», - наголосив ветеран АТО Тимур Книш.

Представники релігійних конфесій провели молебень за загиблими.

Читайте також: У Міноборони 223 рази пролунав Дзвін пам’яті на честь полеглих українських захисників

Після мітингу та покладання квітів волонтери, бійці, родичі загиблих відправились до Кушугумського цвинтаря.

29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Фото: zp.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-