Бойовики поставили біля мосту в Станиці контейнер

Бойовики поставили біля мосту в Станиці контейнер "СЦКК" - ОБСЄ

Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ встановили 25 серпня синій контейнер з написом "СЦКК" на ділянку, розміщену за 40 м на південь від зруйнованої секції мосту на ділянці розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської.

Про це йдеться в опублікованому у вівторок звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 

"25 серпня команда СММ бачила командира збройних формувань, який супроводжував доставлення синього контейнера (розміри: 3 м x 5 м x 2,5 м, що мав двері та принаймні три вікна) на ділянку, розміщену за 40 м на південь від зруйнованої секції мосту. За спостереженнями Місії, контейнер був пустий, і на ньому фарбою було нанесено напис "СЦКК", - йдеться у звіті.

В ньому також зазначається, що на ділянці тривали роботи з демонтажу колишніх передових позицій Збройних сил України та підконтрольних Росії збройних формувань.

Читайте також: Затвердили графік відновлювальних робіт на мосту в Станиці Луганській

Зокрема, 26 серпня спостерігачі ОБСЄ бачили щонайменше 20 саперів ДСНС України, у деяких із яких були металошукачі і які проводили роботи з розмінування, а також 8 співробітників Станично-Луганського лісомисливського господарства обрізали рослинність на ділянці західніше дороги, приблизно за 300 м на північ від зруйнованої секції мосту біля Станиці Луганської.

"За спостереженнями Місії, співробітники ДСНС за допомогою крана та самоскида прибрали три бетонні плити з колишньої передової позиції Збройних сил України північніше мосту", - зазначається у звіті.

Водночас, члени патруля СММ бачили 26 серпня принаймні 11 бойовиків, які продовжували розбирати свою колишню передову позицію на південь від зруйнованої секції мосту біля Станиці Луганської, "скидаючи шини, мішки з піском, ящики для боєприпасів та дерев’яні колоди у бік на схід від мосту". 

Читайте також: Окупанти імітують розведення сил у Станиці - СЦКК

"На південь від згаданої колишньої передової позиції спостерігачі помітили сімох членів збройних формувань з нарукавними пов’язками з написом "СЦКК". Команда СММ знову зафіксувала згаданий вище синій контейнер за 40 м на південь від зруйнованої секції мосту", - повідомили у Місії ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк раніше заявляв, що поява чоловіків у військовій формі з пов'язками з написами "СЦКК" на непідконтрольній уряду території біля Станиці Луганської є грубою спробою легітимізувати російську військову присутність у зоні розмежування.

Цимбалюк також нагадав, що РФ односторонньо і безпідставно вивела своїх офіцерів з цієї двосторонньої структури (СЦКК) - і зараз ніхто, включно з представниками незаконних збройних формувань, не має права замінювати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-