Окупанти імітують розведення сил у Станиці - СЦКК

Окупанти імітують розведення сил у Станиці - СЦКК

Укрінформ
Незаконні збройні формування ОРЛО і далі продовжують імітувати роботи з демонтажу фортифікаційних споруд, що розміщені на ділянці розведення номер 1 (Станиця Луганська).

Про це заявила Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

«Зокрема, замість активних дій з демонтажу фортифікаційних споруд, російські найманці з тильного боку розмістили чергову тимчасову споруду «кунг» з написом так званого СЦКК, тим самим зафіксувавши свою присутність на ділянці розведення №1», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до Рамкового рішення ТКГ та інших Мінських домовленостей ділянка розведення «Станиця Луганська» має бути вільною від будь-яких мілітарних структур.

У СЦКК наголосили, що зазначені дії ставлять під зрив виконання Мінських домовленостей щодо розведення сил та засобів. Крім того, таким чином окупаційна адміністрація не дає можливості українській стороні перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту.

Читайте також: В неділю біля мосту в Станиці Луганській тривав демонтаж позицій – ОБСЄ

Раніше Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи поінформувала про готовність розпочати ремонт мосту у Станиці Луганській 22 серпня. При цьому було вирішено, що до початку відновлювальних робіт на мосту має бути демонтовано блокпост бойовиків ОРЛО. Надалі демонтаж фортифікаційних споруд з обох боків в районі КПВВ "Станиця Луганська" мав бути одночасним та дзеркальним. Крім того, 31 липня сторони домовилися про початок 1 серпня розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій. Разом з тим російські окупанти, за даними СЦКК, зривають такий синхронний демонтаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-