У РНБО запустять контактну лінію для ветеранів АТО/ООС

У РНБО запустять контактну лінію для ветеранів АТО/ООС

Укрінформ
У РНБО буде створена контактна лінія для ветеранів АТО/ООС, куди зможуть звертатись захисники зі своїми проблемами та пропозиціями.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Данилюк під час ІІ Міжнародного ветеранського волонтерського форуму «Там, де ми - там Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я обіцяю відкритість і ми зараз організуємо контактну лінію. Це не «гаряча лінія», бо вони вже створені, а просто, коли від вас є ідеї і побажання, що треба змінити, то ми до цього будемо відкриті в РНБО. А також ви можете зв’язатись зі мною через мій Facebook», - пообіцяв Данилюк.

Виступаючи перед учасниками заходу, він підкреслив, що наразі в законодавстві прописана надмірна кількість пільг, які не реалізуються на практиці.

«Дуже часто включався популізм і обіцяли набагато більше, ніж справді можна було зробити. А потім придумували механізми, як зробити так, щоб ці пільги неможливо було отримувати. Пільги, які на практиці неможливо одержати, це не є пільги, це є подразник, який відбудовує недовіру. Тому такий підхід треба змінювати. Всі пільги мають бути гнучкими. Потрібно переходити, зокрема, і до монетизації», - вважає Данилюк. Він підкреслив, що на це потрібні суттєві кошти, але це справжня, реальна допомога.

На думку очільника Радбезу, вкрай важливим залишається створення електронного реєстру ветеранів. «Важливо, щоб ніхто не був забутий, щоб держава нікого не втратила. І тут ми з боку президента, з боку РНБО будемо давати максимальну підтримку», - пообіцяв Данилюк. Так само він пообіцяв підтримувати будь-які ініціативи щодо підтримки ветеранського підприємництва. Особливе занепокоєння наразі викликає реалізація програм з реабілітації.

«Ми повинні звернути увагу на підтримку та фінансування програм з реабілітації, та доносити до всіх ветеранів без виключення важливість проходження реабілітації. Такі програми будуть отримувати підтримку, я пообіцяв і ми це зробимо», - наголосив Данилюк, підкресливши, що держава не повинна відкуповуватись від ветеранів пільгами, а повинна створювати умови для повноцінного життя після війни.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розпочав роботу ІІ Міжнародний ветеранський та волонтерський форум “Там, де ми – там Україна”. Це масштабний захід, в якому беруть участь військові та волонтери, представники громадських організацій - як вітчизняних так і закордонних, представники влади та державних установ, народних депутатів та керівництва країни. Участь в заході взяв Президент України Володимир Зеленський, керівництво РНБО, та деякі міністерства.

Також на форум завітали міжнародні фахівці зі США та Грузії, які опікуються питаннями соціального захисту, реабілітації та підтримки ветеранів та членів їхніх родин.

Програмою форуму передбачено кілька панельних дискусій: щодо законодавчих ініціатив з підтримки ветеранів та волонтерського руху; медичне забезпечення ветеранів та альтернативні види реабілітації; «ІТ-технолоії для забезпечення потреб ветеранів. Єдиний державний реєстр та платформа Е-ветеранів».

Читайте також: Полторак сказав, що саме полегшило РФ окупацію Криму та Донбасу

В рамках заходу відбулась художня виставка робіт учасників АТО/ООС. Гості форуму також мали можливість познайомитись з бізнес проєктами, які втілюють в життя наші захисники. Зокрема, тут були представлені Школа аргентинського танцю, студія краси, дитячі екоіграшками, вироби зі шкіри та інша продукція, яку колишні учасники бойових дій наразі випускають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-