Україна завершила розмінування біля мосту в Станиці – Сайдік

Україна завершила розмінування біля мосту в Станиці – Сайдік

Укрінформ
Українська сторона вже повідомила Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній Контактної Групи (ТКГ) Мартіна Сайдіка щодо закінчення робіт із розмінування біля мосту в Станиці Луганській.

Про це йдеться в опублікованій на сайті ОБСЄ заяві Мартіна Сайдика після чергової зустрічі в рамках ТКГ та її робочих груп.

"Головною темою сьогоднішнього засідання ТКГ була підготовка до ремонту мосту у Станиці Луганській. Учасники ТКГ узгодили подальші необхідні для цього кроки. Зокрема, сторони вже завтра обміняються через мене письмовими повідомленнями про закінчення розмінування та про готовність розпочати ремонтні роботи, включаючи усунення фортифікаційних споруд. До речі, я тільки що отримав повідомлення від української сторони", - заявив Сайдік.

Читайте також: ОБСЄ: "хлібне" перемир'я цього року є найдієвішим — без цивільних втрат

Спецпредставник ОБСЄ також повідомив, що в робочій групі з безпеки, крім питань перемир'я і ситуації в Станиці Луганській, обговорювалася і тема відновлення розведення сил і засобів в Золотому та Петровському.

"Економічна робоча група, серед інших тим, сьогодні обговорювала питання, пов'язані з водопостачанням в ОРДО та ОРЛО, зокрема фінансове становище і підготовку до міжнародного аудиту підприємства "Вода Донбасу", - наголошується в заяві.

Читайте також: Стало відомо, хто сьогодні замінив Безсмертного на переговорах у Мінську

Гуманітарна робоча група ТКГ продовжувала в середу обговорення питань обміну утримуваними.

"Політична робоча група, як і на минулому засіданні, продовжила дискусії з питань свого традиційного порядку денного – імплементації "формули Штайнмайера", амністії та місцевих виборів в ОРДО та ОРЛО", - повідомив Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-