РФ готує банківську систему окупованого Донбасу до інтеграції — InformNapalm

РФ готує банківську систему окупованого Донбасу до інтеграції — InformNapalm

Укрінформ
Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm фіксують ознаки завершального етапу підготовки інтеграції банківської системи окупованих територій Донбасу у фінансову систему Росії.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому в середу на сайті спільноти.

"Інтеграція банківської системи вийшла на вирішальну стадію, про це свідчать як наші інсайдери з окупованих територій, так і дані аналізу в ході розвідки відкритих джерел", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в InformNapalm, так званий "Центральний республіканський банк ДНР" ("ЦРБ ДНР") оголосив про перехід на новий план розрахунків. З 19 серпня почалося переведення на нові розрахунки і фізичних осіб.

Крім того, як наголошується у публікації, користувачі соцмереж 20 серпня почали повідомляти про sms-розсилання, в якому користувачам повідомляли про анонсовану зміну рахунків.

Також на сайті терористичної організації "ДНР" від 15 серпня з’явилося повідомлення, що "ЦРБ ДНР" впроваджує новий програмний комплекс з вересня 2019 року, в рамках якого буде здійснено перехід на новий план рахунків, а також відбудеться запуск нової системи "Клієнт-банк". Зазначалося також, що "паралельно ведеться робота з переведення Донецької народної республіки і Центрального республіканського банку, зокрема, на нові стандарти бухгалтерського обліку, нові плани рахунків, синхронізовані до законодавства Російської Федерації, і нову систему казначейського обліку".

Читайте також: InformNapalm "засвітив" понад 300 вагнерівців, які воювали у Сирії

InformNapalm звертає увагу політиків та дипломатів, що варто консолідовано реагувати на ці виклики.

"Спочатку була видача паспортів Російської Федерації на Донбасі, тепер підготовка банківської системи до запуску в межах інтеграції з РФ. Всі ці дії потребують негайної реакції та чергових санкцій проти РФ як країни-окупанта", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-