ОБСЄ у понеділок зафіксувала збільшення обстрілів на Донбасі

ОБСЄ у понеділок зафіксувала збільшення обстрілів на Донбасі

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у понеділок збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 

"У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попередньою добою, тимчасом зафіксувавши більше вибухів (приблизно 130 супроти орієнтовно 60 вибухів)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Росія зірвала демонтаж укріплень біля Станиці - СЦКК

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південно-південний схід та південь від н. п. Пищевик (підконтрольний урядові, 25 км на північний схід від Маріуполя) та на схід від н. п. Авдіївка (підконтрольний урядові, 17 км на північ від Донецька), де було зафіксовано більшість вибухів.

"У Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зокрема 1 вибух, якщо порівнювати з попередньою добою  (жодного вибуху). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північно-північний захід від н. п. Первомайськ (непідконтрольний урядові, 58 км на захід від Луганська) та в районах на північно-північний захід від н. п. Сміле (непідконтрольний урядові, 31 км на північний захід від Луганська). В обох випадках, за оцінкою, вогонь було направлено в бік безпілотних літальних апаратів (БПЛА) СММ малого радіуса дії", - заявили у Місії.

Читайте також: Окупанти продовжують перешкоджати роботі ОБСЄ на Донбасі

Також в СММ повідомили, що 19 серпня біля лікарні в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) СММ бачила 56-річного чоловіка з перев’язаними ранами в районі обох колін та на лівій руці. 

"Чоловік повідомив спостерігачам, що 15 серпня, близько 18:30, він знаходився на присадибній ділянці біля свого будинку №212 на вул. Маршала Рибалка у непідконтрольній урядові частині н.п. Зайцеве (50 км на північний схід від Донецька), коли почув стрілянину та сховався за криницею, де внаслідок рикошету куль він дістав поранення руки та ніг. Жінка (51–59 років), яка представилася дружиною цього чоловіка, розказала, що була в будинку, коли було почалася стрілянина, та побачила, як після отримання поранення її чоловік біг до будинку", - зазначається у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-