У Мар’їнці відзначили п'яту річницю визволення міста від російських окупантів

У Мар’їнці відзначили п'яту річницю визволення міста від російських окупантів

Фото
Укрінформ
У прифронтовій Мар’їнці на Донеччині урочисто відзначили п'яту річницю визволення міста від російських окупантів. Загиблих при звільненні вшанували хвилиною мовчання.

Про це 5 серпня повідомили в пресслужбі Донецької військово-цивільній обласній адміністрації.

«Сьогодні у Мар’їнці відбувся урочистий захід «Повернемо своє», присвячений Дню визволення Мар’їнки від російської окупації. На свято зібрались жителі міста, громадськість, представники міської влади та військовослужбовці», - йдеться у повідомленні.

Урочистий захід "Повернемо своє" у Мар’їнці / Фото: Пресслужба Донецької облдержадміністрації

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін привітав містян зі святом, підкресливши, що дуже велику ціну українські військові заплатили за звільнення Мар’їнки, багато з них віддали своє життя за те, щоб Україна була незалежною.

До присутніх з вітальним словом звернулись військовослужбовці, які наразі боронять місто. Загиблих при звільненні Мар’їнки вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також: П'ять років тому Мар'їнку звільнили від російської окупації

Улітку 2014 року за Мар’їнку точилися серйозні бої, в результаті яких 5 серпня місто було звільнене підрозділами Збройних сил України. Через рік російські окупаційні війська та їхні найманці спробували повернути Мар’їнку під свій контроль, однак українські військові відбили атаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-