У Мінську домовилися про розмінування навколо мосту в Станиці

У Мінську домовилися про розмінування навколо мосту в Станиці

Укрінформ
Режим тиші, запроваджений на Донбасі 21 липня 2019 року, в цілому зберігається, водночас домовленості щодо надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території “ОРДЛО” не виконуються.

Про це на сторінці Facebook повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформуючи про підсумки засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

“Тристороння контактна група констатувала, що в цілому режим тиші, оголошений 21 липня 2019 року, зберігається. За цей період не було жертв серед мирних мешканців. Разом з тим не виконуються домовленості щодо надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО”, - зазначила Оліфер.

За її словами, українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту у Станиці Луганській. Крім того, досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій з 1 серпня ц.р.. “До початку ремонту на мосту має бути прибрано блокпост та символи квазіугруповань НЗФ ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської повинен бути одночасним та дзеркальним”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кучма взяв участь у нараді щодо відбудови мосту в Станиці

За інформацією прес-секретаря, в гуманітарній підгрупі продовжують працювати над підтвердженням утримуваних осіб та готують все необхідне для подальшого звільнення людей. Активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти: найближчим часом буде узгоджено алгоритми ідентифікації та передачі останків загиблих.

Оліфер також повідомила, що в підгрупі з соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-