Сили спецоперацій першими у ЗСУ отримали сертифікацію НАТО - Луньов

Сили спецоперацій першими у ЗСУ отримали сертифікацію НАТО - Луньов

Укрінформ
Сили спеціальних операцій першими серед інших видів військ Збройних сил України досягли сумісності з НАТО.

Про це заявив на брифінгу напередодні Дня Сил спеціальних операцій ЗСУ командувач Сил спеціальних операцій генерал-лейтенант Ігор Луньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ССО першими серед інших видів військ Збройних сил досягли сумісності з НАТО та здобули сертифікацію НАТО на участь у операціях сил швидкого реагування", - сказав він.

За словами Луньова, Сили спецоперацій є самодостатнім бойовим організмом, який спроможний виконувати поставлені завдання, зокрема, непритаманні іншим видам Збройних сил.

Командувач також повідомив, що представники ССО пройшли стажування у 14 країнах, беруть участь у міжнародних миротворчих операціях.

Читайте також: Сили спецоперацій взяли під контроль селище на Світлодарській дузі

Як повідомлялося, Сили спеціальних операцій - наймолодша та найсучасніша складова Збройних сил України, заснована у січня 2016 року.

ССО комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.

День Сил спеціальних операцій ЗСУ відзначають в Україні 29 липня згідно з указом Президента від 26 липня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-