ОБСЄ зафіксувала понад 400 порушень

ОБСЄ зафіксувала понад 400 порушень "хлібного перемир'я"

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за півтори доби після оголошення перемир’я на Донбасі 410 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляється в звіті СММ ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на вечір 22 липня.

"Після набуття чинності заяви про підтвердження відданості припиненню вогню з 00:01 21 липня, СММ зафіксувала сукупно 410 порушень режиму припинення вогню (18 вибухів, 24 снаряди і 368 пострілів і черг з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї)", - йдеться у повідомленні.

При цьому в період з вечора 21 липня до вечора 22 липня місія зафіксувала 12 порушень припинення вогню на Донбасі.

"У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши менше вибухів (7), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 35 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на східно-південний схід від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька)", - зазначається у звіті.

Читайте також: Окупанти облаштовують додаткові вогневі позиції біля лінії зіткнення — розвідка

У Луганській області місія також констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (5), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (155 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню, включаючи 5 вибухів, зафіксовано в районах на південь від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-