Окупанти саботують роботу КПВВ на Донбасі

Окупанти саботують роботу КПВВ на Донбасі

Укрінформ
Збройні формування РФ, аби порушити зв’язки громадян з контрольованою територією України, створюють перешкоди для перетину лінії розмежування, головним чином при виїзді з тимчасово окупованої території.
Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"Проросійські бойовики затягують процедури «контролю» відносно осіб та транспорту, здійснюючи їх годинами. Такі дії створюють так званий «поривчастий» рух, коли бойовики годинами накопичують перед своїми блок-постами велику кількість людей та транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх в сіру зону великими групами, що є особливо небезпечним наприкінці визначеного часу роботи дорожніх коридорів, оскільки значна кількість громадян не встигає навіть дістатись вже закритого КПВВ", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, така чергова провокація мала місце учора в межах дорожнього коридору «Новоазовськ-Маріуполь». Уже після закінчення роботи КПВВ «Гнутове» о 20.20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту в’їзду-виїзду прибули 25 цивільних автівок, в яких, до того ж, їхали четверо малолітніх дітей. Люди пояснили, що їх декілька годин протримали в черзі перед блок-постом збройних формувань РФ «Октябрь» і пропустили в «сіру зону» вже після закриття КПВВ.

“Слідуючи через лінію розмежування після закінчення режиму роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду, громадяни наражаються на небезпеку під час ночівлі у так званій «сірій зоні», оскільки порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків не припиняються та щоночі здійснюються обстріли позицій ЗСУ, під які інколи потрапляють і дорожні коридори”, - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: На Донбасі у чергах до КПВВ - 230 автомобілів

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують, що зараз діє літній режим роботи в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 6.00 до 20.00. Вони закликають громадян не піддаватись на провокації збройних формувань РФ та не їхати через лінію розмежування після закінчення визначеного часу роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-