Якість інформації у звітах СММ ОБСЄ на Донбасі значно покращилася - InformNapalm

Якість інформації у звітах СММ ОБСЄ на Донбасі значно покращилася - InformNapalm

Укрінформ
За останній рік якість інформації у щоденних звітах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі значно покращилася.
Такого висновку дійшли у Міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm.

"Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm звертає увагу читачів, журналістів і дипломатів, особливо представників Міністерства закордонних справ України, що за останній рік якість інформації в щоденних звітах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі значно покращилася", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така оцінка стосується частини даних, яка може бути використана проти РФ на міжнародному рівні як незаперечний факт присутності унікальних зразків російської військової техніки та продовження поставок озброєння і боєприпасів в ОРДЛО з Російської Федерації.

У спільноті наголошують, що попри це формат таких звітів не включає аналітичних оцінок, описів зразків та типів озброєнь. Тому необхідно проводити додатковий моніторинг за назвами техніки, переміщенням військових колон з боку неконтрольованих ділянок кордону з РФ та інше.

Читайте також: InformNapalm: Росія вже втратила на Донбасі та в Сирії кілька десятків безпілотників

Серед можливих причин покращення роботи СММ ОБСЄ у InformNapalm вважають заміну керівництва або окремих кадрів, поліпшення технічних можливостей, зокрема використання БПЛА далекого радіусу дії, та залучення нових фахівців для аналізу аерофотознімків. "Ці знімки не розміщуються в публічній текстовій частині звітів, але можна припустити, що саме на них спираються військові фахівці при ідентифікації новітніх зразків російського озброєння. Іноді фото і відеоматеріали місії розміщуються в твіттері, що підтверджує наявність конкретних задокументованих даних до кожного звіту", - додали у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-