З початку доби українські військові вісім разів відкривали вогонь у відповідь

З початку доби українські військові вісім разів відкривали вогонь у відповідь

Укрінформ
У неділю, 9 червня, від початку доби бойовики 11 разів обстрілювали позиції Об'єднаних сил на Донбасі, у тому числі і з застосуванням великокаліберної зброї.

Про це на брифінгу в прес-центрі Міноборони повідомив полковник Олександр Мотузяник.

"Станом на зараз, на жаль, противник продовжує обстрілювати позиції Об’єднаних сил, при цьому знову застосовує заборонену зброю. Так, від початку цієї доби, станом на 12.00 в районі проведення операції зафіксовано вже одинадцять фактів порушення встановленого режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ", - розповів речник Міноборони.

За його словами, під ворожі обстріли цієї ночі потрапляли наші опорні пункти біля Новолуганського, Новоолександрівки та Зайцевого, що на Луганському напрямку. Там ворог вів вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, озброєння БМП та іншої піхотної зброї.

На Донецькому напрямку поточна доба почалася з ворожих обстрілів в районі н.п. Верхньоторецьке, Павлопіль, Водяне та Гнутове, де російсько-окупаційні війська вели вогонь з аналогічної зброї, додатково застосовуючи станкові протитанкові гранатомети.

Читайте також: За добу окупанти 26 разів порушили "тишу", одного захисника травмовано

Як зазначив Мотузяник, станом на 12.00 в штабі операції нарахували 58 ворожих пострілів з мінометів заборонених калібрів.

"Відзначу, що військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ведуть активні оборонні дії та влаштовують противнику гідну відсіч. Так, вісім разів з початку цієї доби наші оборонці були змушені відкривати вогонь у відповідь, аби придушити активність противника", - розповів Мотузяник.

Він підкреслив, що артилерію і міномети українські захисники не застосовували, аби не наразити на небезпеку мирних мешканців окупованих територій, якими ворог прикривається, ведучи вогонь.

"Наразі ситуація цілком контрольована підрозділами Збройних Сил та інших формувань зі складу Об’єднаних сил. Відзначу, що бойових втрат у лавах український військ від початку цієї доби не обліковано", - повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-