МОУ не задовольняє якість окремих зразків броньованої сталі для виробництва техніки

МОУ не задовольняє якість окремих зразків броньованої сталі для виробництва техніки

Укрінформ
Міноборони не задовольняє якість окремих зразків броньованої сталі, які використовують для виробництва військової техніки, тому МОУ відкидає звинувачення Укроборонпрому у безпідставному блокуванні виробництва броньованої техніки в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Представники від оборонного відомства (Міністерства оборони — ред.) під час прийомки виявили дуже просту річ — імпортна сталь, яку використовували виробники, не відповідає необхідним конструктивним параметрам. Просто кажучи, замість прокату, який повинен був мати одні характеристики та броньові властивості, посередник, який узявся поставляти до України таку сталь, "дивним" чином поставив матеріал з помітно гіршими властивостями", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ініціатори "броньового скандалу" уникають згадок про факт, що закуплені держпідприємством сталеві листи не відповідають вимогам Євросоюзу щодо маркування і не мають належного сертифікаційного підтвердження свого походження. Більше того, результати випробування бронетехніки, корпуси якої обстрілювали з різних зразків зброї, дали привід сумніватися в їхній здатності забезпечувати заявлені вимоги з кулестійкості.

У Міноборони запевняють, проблема полягає не в стандартах, що безсумнівно потребують вдосконалення, а у тому, що в процесі поставки бронесталі відбулася, "некоректна" підміна продукції.

Читайте також: Екс-директору Харківського бронетанкового оголосили підозру в розтраті

Наразі триває комплекс досліджень, повідомляє прес-служба. Результати розглянуть компетентні органи.

Як повідомлялось раніше, Житомирський бронетанковий завод вимушено призупинив роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4 через відмову військової прийомки Міністерства оборони України допустити до експлуатації техніку, корпуси якої виготовлені з бронесталі виробництва країн ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-