Обстріли під Новолуганським: Климпуш-Цинцадзе хоче розслідування щодо заяви Зеленського

Обстріли під Новолуганським: Климпуш-Цинцадзе хоче розслідування щодо заяви Зеленського

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр з питань євроінтеграції України заявила, що необхідно терміново провести службове розслідування, аби з'ясувати, хто порадив Зеленському зробити резонансну заяву, де йдеться про втрату Росією контролю над найманцями так званих ДНР/ЛНР.

Про це йдеться на сторінці Facebook віце-прем'єра.

“Хочу вірити, що сталася неймовірно прикра помилка. Бо якщо Президент вважає, що на окупованих територіях сходу України щось може відбуватися без відома Кремля, то це катастрофа. Ще більший жах полягає в тому, що РФ у заяві Президента виглядає мало не стабілізуючою стороною. Це те, що хоче чути Путін. Ось де треба негайне службове розслідування, якщо хтось наважився порадити сказати таке Президентові”, - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона вважає, що “пояснення глави держави мають бути швидкими і вичерпними, інакше це - капітуляція, яку суспільство не сприйме”.

На думку віце-прем'єра, Президент має бути свідомим небезпек, на які він наражає державу.

Читайте також: Зеленський про загострення під Новолуганським: Росія втратила контроль над найманцями

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сайті Президента з’явилося повідомлення, де процитовано слова глави держави Володимира Зеленського про нібито втрату Росією контролю над найманцями на Донбасі: "Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами".

7 червня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася. За даними штабу ООС, російсько-окупаційні війська, порушивши умови Мінських домовленостей, атакували підрозділи ООС у районі населеного пункту Новолуганське із застосуванням артилерії. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. Вісім бійців зазнали поранень різного ступеня важкості. На обстріли з боку збройних формувань РФ українські підрозділи дали адекватну відповідь, знищивши вогневі точки противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-