Олена Зеленська зустрілася з бійцями, які проходять реабілітацію у Брюсселі

Олена Зеленська зустрілася з бійцями, які проходять реабілітацію у Брюсселі

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська зустрілася у Брюсселі з українськими військовими, які перебувають на лікуванні у Військовому шпиталі ім. королеви Астрід.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Зазначається, що реабілітацію там проходять майор Дмитро Кучеря, молодший сержант Євгеній Пасічник та старший солдат Антон Матвєйчук. Військові отримали кульові поранення у Донецькій і Луганській областях у кінці 2017 - на початку 2018 року.

Олена Зеленська передала бійцям листівки, які вони підписали разом із чоловіком, та запитала у захисників про стан здоров'я, перебіг реабілітації й допомогу, якої вони потребують.

«У вас позитивний настрій. Мені здається, що це найголовніше для одужання. Володимир переказує вам вітання. Він не зміг сьогодні приїхати. Вчора ми підписували листівки – написали від душі. Ми всі вас цінуємо та чекаємо», – сказала дружина Президента.

Олена Зеленська у супроводі директора шпиталю полковника Воутера Ветса оглянула приміщення та відзначила важливість покращення рівня реабілітації військових в Україні до стандартів іноземних закладів.

Читайте також: Фріз закликала ветеранів долучатись до збірної Invictus Games

Майор Дмитро Кучеря підкреслив, що у шпиталі є сучасне обладнання, а лікарі мають навички обстеження й лікування, що сприяє ефективній реабілітації, поінформували в прес-службі й додали, що військовий також подякував бельгійській стороні та відзначив увагу й підтримку з боку української діаспори та дипломатів.

За даними прес-служби, торік у Військовому шпиталі ім. королеви Астрід пройшли реабілітацію четверо українців. Очікується, що цього року там побуває загалом п’ятеро військових. Фінансує реабілітацію та перебування українських захисників бельгійська сторона. Натомість тамтешні лікарі отримують досвід роботи з вогнепальними пораненнями.

Як повідомлялося, Президент України перебуває з дводенним робочим візитом у Брюсселі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-