За співпрацю з “ДНР” екс-слідчому заочно дали 9 років

За співпрацю з “ДНР” екс-слідчому заочно дали 9 років

Укрінформ
Колишнього працівника прокуратури заочно засудили на 9 років ув’язнення за співпрацю з терористами “ДНР”.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

"За чіткої та принципової правової позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала у Димитрівському міському суді прокуратура Донецької області, колишнього працівника органів прокуратури України визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України", - зазначив Лисенко.

За його даними, у ході спеціального судового провадження встановлено, що колишній слідчий органів прокуратури Донецької області з серпня 2014 року почав співпрацювати з терористичною організацією “ДНР”, обійнявши посаду начальника "слідчого управління" тамтешньої "Генеральної прокуратури".

Читайте також: Жителям ОРДЛО не вдасться приховати отримання паспортів РФ - Тимчук

"Продовжуючи перебувати на цій посаді і по сьогоднішній день, перебіжчик надає підпорядкованим особам незаконні накази і вказівки щодо порушення кримінальних справ, проведення слідчих дій, викликів на допит, незаконного затримування осіб, організації незаконних перевірок в установах і організаціях та вчиняє інші протиправні дії, що порушують конституційні права громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької області", - повідомив Лисенко.

Як зазначається, враховуючи те, що обвинувачений на допити до слідчого та на судові засідання не з’являвся, суд виніс йому обвинувальний вирок, призначивши заочне покарання у вигляді позбавлення волі на 9 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-