Новим главою СММ ОБСЄ в Україні став Яшар Халіт Чевік

Новим главою СММ ОБСЄ в Україні став Яшар Халіт Чевік

Укрінформ
Посол Ертурул Апакан передав повноваження глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні своєму співвітчизнику, турецькому дипломату Яшару Халіту Чевіку.

Про це повідомляє ОБСЄ.

«Ертурула Апакана, колишнього заступника держсекретаря міністерства закордонних справ Туреччини, змінює на посаді голови СММ посол Яшар Халіт Чевік, також представник Туреччини», - йдеться в повідомленні.

Церемонія передачі повноважень відбувалася у четвер у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак і генеральний секретар організації Томас Гремінгер віддали належне роботі Апакана. Йому було вручено золоту медаль міністра закордонних і європейських справ Словаччини і медаль ОБСЄ.

«Довіра, якою ви надихали всю Україну та наших міжнародних партнерів, створила міцний фундамент для ефективного функціонування СММ», - заявив Гремінгер.

Читайте також: США назвали нового голову СММ ОБСЄ в Україні "відмінним кандидатом"

Апакан у свою чергу висловив надію, що стале припинення вогню на Донбасі скоро стане реальністю.

Нагадуємо, СММ була створена рішенням Постійної ради ОБСЄ від 21 березня 2014 року. Вона має сприяти: зменшенню напруженості та забезпеченню миру, стабільності й безпеки; підтримці виконання всіх принципів і зобов'язань ОБСЄ; сприянню діалогу на місцях з метою зменшення напруженості та нормалізації ситуації.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-