Полон вісьмох бійців ЗСУ на Донбасі: службове розслідування не виявило держзради

Полон вісьмох бійців ЗСУ на Донбасі: службове розслідування не виявило держзради

Укрінформ
Службове розслідування щодо обставин інциденту, коли 8 військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї ОМБР потрапили у полон, факту державної зради не встановило.
Про це повідомляє у середу прес-служба глави держави.

"Президент Володимир Зеленський заслухав інформацію щодо обставин, за яких 8 військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї ОМБР нещодавно потрапили у полон. Службове розслідування цього інциденту, яке проводиться за наказом командувача операції Об’єднаних сил, факту державної зради не встановило", - йдеться у повідомленні.

Водночас щодо командування батальйону та 53-ї ОМБР будуть зроблені управлінські та дисциплінарні висновки у зв’язку з суттєвими прорахунками в організації бойової підготовки та внутрішньої служби, зазначається у повідомленні.

Читайте також: Родичі заручників Кремля звернулися до Зеленського

Крім цього, встановлено порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ "Новотроїцьке", КП "Березове-1" та "Березове-2" порядку контролю за переміщенням через лінію зіткнення.

Зеленський наголосив, що буде зроблено все необхідне для повернення полонених бійців.

"Ми діятимемо максимально швидко та ефективно для звільнення наших хлопців", – зазначив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня вісім військовослужбовців Збройних сил України в районі населеного пункту Новотроїцьке, рухаючись на автомобілі, відхилилися від маршруту і потрапили у полон до окупантів. Військовою прокуратурою внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та проводяться слідчі дії.

За даними волонтера Дарʼї Андрусенко-Якотюк, жоден із цих восьми військовослужбовців не мав із собою зброї, всі були тверезі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-