Ракетний комплекс “Нептун” пройшов вогневі випробування

Ракетний комплекс “Нептун” пройшов вогневі випробування

Фото, відео
Укрінформ
Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів на Одещині, де перевірялась робота низки нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360. 
Нові характеристики ракети, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, робить можливим обійти зони протиповітряної оборони противника та знищити ціль у тилу ворога несподіваним ударом, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

“Конструктори "ДККБ "ЛУЧ", що входить до складу Концерну, внесли важливі зміни, які направлені на значне підвищення ефективності крилатої ракети. Насамперед Р-360 отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування. Крилата ракета отримала і новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила та рулі більшої площі, які мають підвищити керованість та маневреність Р-360”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у крилатій ракеті також було замінено частину електронних та цифрових систем, які повинні забезпечити її роботу у складних умовах. Серед цих нововведень – новий радіовисотомір, завдяки якому вдалось зменшити висоту польоту Р-360. Саме цей параметр є одним із найважливіших, оскільки чим менша висота польоту, тим складніше противнику побачити та перехопити крилату ракету. “І тепер Р-360 може летіти у лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації та перехоплення”, - запевняють в прес-службі.

Читайте також: Україна провела випробування ракет "Вільха - М" та "Вільха - Р"

Крім того, були замінені складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу комплексу навіть в умовах потужного використанням противником засобів радіоелектронної боротьби. “Враховуючи всі зміни у крилатій ракеті Р-360, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника та знищити ціль у тилу ворога несподіваним ударом”, - повідомляють в “Укроборонпромі”.

У відомстві також нагадали, що створення "Нептуна" у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств "Укроборонпрому", які входять до кластеру високоточного озброєння та боєприпасів, зокрема, ДККБ "Луч", ДАХК "Артем" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "Візар".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-