Хомчак розповів, як прийматиме кадрові рішення в армії

Хомчак розповів, як прийматиме кадрові рішення в армії

Укрінформ
Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак не звільнятиме з посади командувача Сил спеціальних операцій Ігоря Луньова за те, що останній не віддав честь Президенту Володимиру Зеленському в день інаугурації.

Про це він заявив під час інтерв’ю УНІАН.

"У тому, що дехто не віддав військове вітання президенту, я не бачу ніякого подвійного дна. По-перше, я чудово знаю генерала Луньова, ніяких викликів він не кидає, він добросовісний, порядний генерал, який виконує свої обов’язки. Можливо, перехвилювався… Він професіонал, військовий, він не політик і в політику не влазить", - заявив Хомчак.

Відповідаючи на питання чи залишиться Луньов на своїй посаді, Хомчак наголосив, що прийшов не для того, аби всіх познімати з посад. "Всіх поміняти – це не вихід. – вважає Хомчак. - Звичайно, я прийматиму кадрові рішення, тому що я знаю, який я хочу бачити процес управління. Він сьогодні не зовсім такий, який треба. Але спочатку треба розібратися, в чому причина, і підправити. Тому що, якщо люди обіймають ті чи інші посади, вони не з неба на ті посади впали, вони теж служили, за ними йдуть люди, колективи".

Читайте також: Полторак назвав три основні завдання для Хомчака

Наразі керівник Генштабу заслуховує звіти командувачів та заявляє, що "знає реальний стан справ у ЗСУ з позиції головного інспектора". За підсумками співбесіди й будуть ухвалюватися кадрові рішення. "Цілі знімати усіх з посад у мене немає. У мене немає кумів, друзів, яких я хочу кудись поставити. Я хочу дати якомога швидше хороший результат у плані того, що в армію підуть люди. Сьогодні, на жаль, черги в армію немає, а вона повинна бути", - вважає Хомчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-