Полторак назвав три основні завдання для Хомчака

Полторак назвав три основні завдання для Хомчака

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак визначив низку завдань новопризначеному начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу Збройних сил України генерал-лейтенанту Руслану Хомчаку.

Свої завдання він оголосив під час його призначення, йдеться на сайті Міноборони.

"Перед вами стоїть триєдине завдання. Перше – це продовження відсічі збройної агресії з боку Російської Федерації, підвищення бойових можливостей і спроможностей Збройних сил України щодо виконання бойових завдань за призначенням. Друге – це впровадження заходів оборонної реформи. При цьому, особливу увагу звертаю на реформування системи управління ЗСУ. Третє – це забезпечення європейської та євроатлантичної інтеграції Збройних сил. Для цього вам необхідно сформувати план роботи Генерального штабу та завершити до кінця 2020 року основні етапи реформування Української армії відповідно до стандартів НАТО", - зазначив міністр оборони України.

Читайте також: Зеленський прокоментував призначення Хомчака

Полторак також акцентував увагу начальника Генерального штабу на ключових елементах діяльності Збройних сил України. Перше і головне – люди, які мають не тільки обов’язки, але й права. "На це я звертаю увагу всього керівництва ЗС України і ваше особисто, адже від плановості вашої роботи залежить те, наскільки зміниться ставлення до солдата, офіцера та генерала", - зазначив він.

Також міністр наголосив на необхідності підвищення бойової готовності Українського війська, зокрема і що стосується мобілізаційного ресурсу та резерву, покращення системи управління Збройними силами, підвищення ефективності виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил, удосконалення підготовки на всіх рівнях із використанням досвіду, набутого під час Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, а також досвіду, який ми отримуємо під час спільних навчань з іноземними партнерами.

Окрім того, Полторак наголосив на необхідності мотивації особового складу та соціального захисту військовослужбовців і членів їх сімей, забезпечення правопорядку у Збройних силах та зміцнення військової дисципліни, військово-патріотичного виховання, підвищення ефективності застосування нового озброєння і техніки та переозброєння ЗС України.

Читайте також: Хомчак хоче припинити в армії "принципи ручного управління"

З цією метою міністр оборони поставив завдання Генеральному штабу підготувати відповідні пропозиції.

"Визначаю завдання доповісти мені пропозиції щодо підвищення бойових можливостей Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ, а також Сил спеціальних операцій. При цьому особливу увагу звертаю на сили і засоби, які виділяються для виконання бойових завдань в районі проведення ООС. Також підготувати пропозиції щодо необхідних змін у законодавстві з метою підвищення ефективності виконання завдань Збройними Силами України. Ваше бачення та план виконання визначених мною завдань доповісти 1 червня. До цього часу підготувати пропозиції і бачення змін кадрового підходу по основних позиціях і доповісти кроки та рішення, які необхідно прийняти найближчим часом. До виконання своїх обов’язків приступити негайно", - наголосив Полторак.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-