На Одещині стартують випробування ракет

На Одещині стартують випробування ракет "Вільха" і "Нептун"

Укрінформ
В Одеській області стартувала підготовка до випробування ракетних комплексів типу "Вільха" та "Нептун", очікуються також пуски ракети "Нептун" з головкою самонаведення, що можуть знищувати морські й наземні цілі.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в Південному оперативному командуванні ЗС України.

"На Тарутинському військовому полігоні 21 травня стартував підготовчий етап до випробування вітчизняних ракетних комплексів типу "Вільха-М" та "Нептун-Р", спроможних знищувати морські й наземні цілі. Перед пусками проводяться, зокрема, тестування головок самонаведення ракет. Ракети буде перевірено при відпрацюванні різних режимі по висоті й швидкості польоту", - зазначили учасники підготовки випробувань.

Станом на 21 травня перекрито район у Чорному морі для майбутніх пусків крилатих ракет, що відбудуться 22-24 травня поточного року.

Читайте також: Турчинов нагородив підприємства оборонки за створення ракет "Вільха" та "Нептун"

Як повідомлялося, попередній етап випробувань ракет типу "Нептун" здійснено 5 квітня поточного року - ракета пролетіла 225 кілометрів на різних висотах, а також з відпрацюванням зміни траєкторії польоту.

Як заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов під час робочої наради 19 квітня з розробником комплексу "Нептун", мобільний комплекс крилатих ракет "Нептун" має стати одним з головних ударних комплексів, що забезпечить захист узбережжя Чорного і Азовського морів. Після закінчення всіх випробувань "Нептуп" буде прийнято на озброєння ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-