У Харкові попрощалися з бійцем штурмового батальйону

У Харкові попрощалися з бійцем штурмового батальйону "Донбас"

Фото
Укрінформ
Жалобна церемонія прощання з 25-річним гранатометником окремого штурмового батальйону "Донбас-Україна" Антоном Безверхнім, який загинув у бою в районі Попасної Луганської області, відбулася в Харкові.

Труну з тілом бійця встановили на майданчику біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Крім рідних провести загиблого в останню путь прийшли близько 200 однополчан, друзів, представників громадських організацій. Люди тримали прапори України і прапори з емблемою батальйону "Донбас-Україна".

Поминальну службу провів настоятель храму Іоанна-Богослова УПЦ КП отець Віктор (Маринчак): саме він під час "російської весни" ховав у храмі активістів Євромайдану від переслідування тітушками.

Антона Безверхнього поховають на Алеї Слави на міському кладовищі під триразовий військовий салют.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, на Алеї слави вже поховано 204 загиблих в АТО.

За словами однополчан Антона, він був веселим, життєрадісним хлопцем, любив собак, колись у нього був пес породи пітбуль, на його честь він і вибрав свій позивний "Пітбуль". Як гранатометник він був майстром точного влучення в ціль, добре володів іншою зброєю. У бою під Попасною ворожий снайпер убив його пострілом в шию...

Однополчани привезли на церемонію прощання цуценя пітбуля на кличку "Буч". Це цуценя Антон купив і ростив у своєму бліндажі, мріючи виростити з нього пса-захисника. За словами товаришів по службі, вони хочуть передати цуценя рідним Антона, а якщо не вийде - заберуть з собою на згадку про нього.

У Харкові попрощалися з бійцем батальйону "Донбас" / Фото: Вячеслав Мадієвський. Укрінформ

Побратими показали журналістам прапор, створений Антоном за його власним проектом невдовзі після загибелі однополчанки Яни Червоної. На жовто-блакитному полотнищі - заклик помститися за Яну.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 4 квітня в Харкові біля пам'ятника Тарасу Шевченку на громадянській панахиді попрощалися з кулеметницею 54-ї бригади Яною Червоною, яка загинула під час масованої мінометної атаки в районі села Новозванівка Попаснянського району. Яна Червона похована на Алеї Слави на 18-му кладовищі в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-