Командування РФ оголосило обов'язкову

Командування РФ оголосило обов'язкову "паспортизацію" бойовиків на окупованому Донбасі

Укрінформ
За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російська окупаційна адміністрація посилює заходи з русифікації населення тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

Про це сказав на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник.

"Масштаби пропаганди зростають за рахунок інтенсивного розповсюдження в окупаційних засобах масової інформації роз’яснень та коментарів так званих "фахівців" з оформлення російських паспортів, а також розсилки інформаційних СМС. При цьому, російським командуванням доведено розпорядження до особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ про обов’язковість отримання всіма військовослужбовцями російського громадянства", - повідомив речник.

Водночас керівництвом ФСБ РФ запроваджуються додаткові обмеження щодо перетину неконтрольованої українською владою ділянки кордону з Росією. Насамперед обмеження стосуються осіб, які мають відношення до окупаційних адміністрацій або проходять службу в лавах російських окупаційних військ та у силових структурах "Л/ДНР".

Для вказаної категорії осіб перетин українсько-російського кордону можливий лише за умов службового відрядження з попереднім інформуванням російської сторони про час, місце та мету поїздки. У разі намагання таких осіб здійснити виїзд до РФ за власним бажанням, здійснюється їх прискіпливий догляд на російських пропускних пунктах, після чого у більшості випадків приймається рішення про заборону їм на в’їзд до Росії.

Читайте також: Російські паспорти на Донбасі роздадуть насамперед “силовикам” - Міноборони

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на спрощений порядок отримання російського паспорта можуть претендувати жителі ОРДЛО, а також громадяни України, які в березні 2014 року проживали в Криму.

Україна, США та країни ЄС засудили рішення Кремля про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам України, заявивши, що це грубе порушення норм міжнародного права і державного суверенітету України. Проблему російської "паспортизації" окупованих територій також обговорили на засіданні Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-