ГПУ має беззаперечні докази присутності РФ на Донбасі та фінансування терористів

ГПУ має беззаперечні докази присутності РФ на Донбасі та фінансування терористів

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України зазначають про здобуття додаткових беззаперечних доказів військової присутності Росії та фінансування тероризму в Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ГПУ.

“Генеральною прокуратурою України здобуто додаткові беззаперечні докази військової присутності Російської Федерації та фінансування тероризму в Донецькій області”, - зазначається в інформації.

Повідомляється, що в ході слідчих (розшукових) дій у зоні проведення операції Об’єднаних сил працівниками Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ГПУ спільно зі співробітниками військової контррозвідки виявлено уламки російського артилерійського 152-міліметрового керованого боєприпасу ЗОФ39 «Краснополь».

“Вказані уламки боєприпасу віднайдено після обстрілу позицій Збройних Сил України в селі Широкине Волноваського району Донецької області, який вівся 12.02.2019 з тимчасово окупованої території Донецької області”, - зазначають у прес-службі Генпрокуратури.

Також повідомляється, що уламки аналогічного боєприпасу виявлено після обстрілу позицій Окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України «Азов» у селі Новолуганське Донецької області, що здійснювався 10 квітня 2019 року з тимчасово окупованої території Донецької області.

Як додають у прес-службі, за інформацією Міністерства оборони України, зазначені боєприпаси на забезпеченні Збройних Сил України не перебувають.

“Окрім цього, 15.04.2019 близько 20 год. 50 хв. поблизу с. Широкиного Волноваського району Донецької області під час вогневого контакту з диверсійно-розвідувальною групою 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1 Армійського корпусу так званої ДНР військовослужбовцями Збройних Сил України захоплено автомати АК-74 та протитанковий гранатомет РПГ-7В. Встановлено, що один з автоматів АК-74 за номером 4293274, за обліками Головного управління Національної поліції в АР Крим, захоплено на території півострова Крим наприкінці травня 2014 року”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що місце виявлення вказаних зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань.

У прес-службі ГПУ інформують, що наразі проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває. Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України розслідуються факти застосування представниками влади і командування Збройних Сил Російської Федерації засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інших порушень законів та звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами, поєднані з умисними вбивствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-