На Донбасі окупанти тричі відмовили спостерігачам ОБСЄ в проїзді

На Донбасі окупанти тричі відмовили спостерігачам ОБСЄ в проїзді

Укрінформ
Минулої доби члени російських окупаційних військ на Донбасі тричі відмовили патрулям СММ ОБСЄ у проїзді.

Про це повідомляється в оприлюдненому 1 травня звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 30 квітня.

"На блокпості на східній околиці н. п. Новоласпа (непідконтрольний урядові, 50 км на південь від Донецька) двоє озброєних членів збройних формувань знову відмовили патрулю Місії у проїзді, посилаючись на "міркування безпеки СММ", - йдеться у звіті.

Окрім того, на блокпості на східній околиці н. п. Олександрівське (кол. Рози Люксембург; непідконтрольний урядові, 90 км на південний схід від Донецька) двоє бойовиків відмовили спостерігачам у проїзді, посилаючись на "проведення навчань із бойовою стрільбою на полігоні неподалік". Перебуваючи на блокпості, спостерігачі чули три черги з великокаліберного кулемета з напрямку, де розташований полігон.

"На блокпості на північ від н. п. Новоазовськ (непідконтрольний урядові, 40 км на схід від Маріуполя) четверо озброєних членів збройних формувань знову відмовили патрулю Місії у проїзді на південь у напрямку н. п. Сєдове (непідконтрольний урядові, 106 км на південь від Донецька) на та захід до н. п. Безіменне (непідконтрольний урядові, 30 км на схід від Маріуполя), посилаюсь на "проведення спецзаходів у цьому районі", - повідомили в СММ про третій випадок відмови в проїзді з боку російських бойовиків.

Читайте також: СММ ОБСЄ втратила міні-безпілотник на окупованому Донбасі

У звіті також зазначається, що 27 квітня за доступними СММ даними повітряного спостереження зафіксовано наявність землерийної машини та двох продовжень траншей у непідконтрольних урядові районах поблизу ділянки розведення в районі Петрівського.

Загалом минулої доби Місія констатувала зменшення - в порівнянні з попереднім звітним періодом - кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області (близько 50 вибухів) та збільшення їх на Луганщині (близько 20 вибухів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-