У

У "Софії Київській" освятили паски учасникам АТО та родинам загиблих воїнів

Фото
Укрінформ
У “Софії Київській” у Страсний четвер освятили паски і передали їх вихованцям дитячих будинків сімейного типу, учасникам АТО та родинам загиблих воїнів Шевченківського району Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Освятив паски протоієрей Петро Ландвитович, настоятель храму Малої (Теплої) Софії - трапезного храму на території “Софії Київської”. Він привітав присутніх від імені митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

“Ми вже не один рік поспіль у Чистий четвер збираємося тут, у Святій Софії, щоби всіх привітати із Великоднем. І нам хочеться нікого не забути. Тому що для кожного Великдень — це торжество з торжеств, це той день, коли можна звернутися до кожного: “Христос воскрес!” і почути у відповідь “Воістину воскрес!” Це один день, коли справді є відчуття любові, і миру, і поваги між усіма людьми, які тебе зустрічають на вулиці. Ми до цього свята ставимося з великою повагою, бо воно всіх нас об’єднує, бо це родинне свято, це велике свято Світлого Христового Воскресіння”, - підкреслив отець Петро.

У "Софії Київській" освятили паски учасникам АТО та родинам загиблих воїнів / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Присутніх також привітав голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

“Ми традиційно збираємося тут напередодні Великодня для того, щоб не забути про тих, хто сьогодні потребує допомоги і уваги. Тут присутні вихованці дитячих будинків сімейного типу, представники ветеранських організацій, чорнобильці, афганці, учасники АТО, члени сімей загиблих учасників АТО. З нашого району було мобілізовано майже 850 хлопців. 33 з них, на жаль, не повернулися додому”, - сказав Гаряга.

Читайте також: Патріарх Філарет освятив 10 тисяч пасок для українських бійців

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів.

У мирі і злагоді зустріти Великдень побажав учасникам заходу протоієрей Тарас Мельник, перший заступник голови Синодального управління військового духовенства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-