Голова ОБСЄ закликав укласти

Голова ОБСЄ закликав укласти "Великоднє перемир’я"

Укрінформ
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак висловив глибокий жаль з приводу неспроможності під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 18 квітня досягти консенсусу щодо оголошення "Великоднього перемир'я".

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Кожного дня населення на Сході України страждає від важких умов життя. Це зобов’язання сторін - забезпечити безпечне середовище, і це ключова передумова для будь-якого позитивного розвитку, включаючи покращення важкої гуманітарної ситуації", - заявив Лайчак.

Діючий голова ОБСЄ наголосив на нагальній необхідності "не лише повторно взяти на себе зобов'язання щодо відновлення перемир'я, а й домовитися про стале та незворотне припинення вогню".

Лайчак закликав сторони продовжувати обговорення з метою досягнення та збереження зобов'язання припинити вогонь.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у форматі відеоконференції не вдалося узгодити оголошення "Великоднього перемир'я". Переговори тривали шість годин і завершилися безрезультатно - РФ відмовилася підтримати ініціативу України оголосити перемир'я на свято та взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі.

Читайте також: "Великоднє перемир’я" обговорять у Мінську 24 квітня

Обговорення припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем продовжиться під час засідання Тристоронньої контактної групи 24 квітня.

Раніше командування Збройних сил України в односторонньому порядку оголосило режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем. Великоднє перемир'я мало набрати чинності 19 квітня опівдні, однак російські окупаційні війська продовжили збройні провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-