Наєв - місії ОБСЄ: На Донбасі окупанти півтисячі разів порушували

Наєв - місії ОБСЄ: На Донбасі окупанти півтисячі разів порушували "тишу"

Укрінформ
З 21 лютого 2019 року представниками СММ ОБСЄ було зафіксовано 498 випадків порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, зокрема, обстріли мирних населених пунктів. 
Про факти обстрілів окупантами необхідно негайно проінформувати світову спільноту, заявив Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв у Краматорську під час зустрічі з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на чолі з заступником Голови Місії паном Марком Етерінгтоном, повідомляє прес-служба штабу ООС.

“В ході зустрічі Командувач об'єднаних сил ознайомив членів делегації СММ ОБСЄ з результатами аналізу порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та основними чинниками, що призвели до цього, фактами прихованого мінування ділянок місцевості, що несуть загрозу для мирного населення на тимчасово окупованій території. Також Командувач навів численні випадки обстрілів та перешкоджань в роботі безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ з боку російських окупаційних військ”, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Наєв повідомив, що з моменту їх останньої зустрічі з паном Марком Етерінгтоном 21 лютого поточного року, представниками СММ ОБСЄ було зафіксовано 498 випадків порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Він звернув увагу делегації на 204 встановлені факти перешкоджання в роботі СММ ОБСЄ з боку збройних формувань Російської Федерації, які обліковані з 21 лютого до цього часу.

Як зазначається, командувач також навів беззаперечні докази, що недопуски та затримки допуску СММ ОБСЄ з боку окупантів мають систематичний характер та свідчать про навмисне приховування російськими кураторами перегрупувань підрозділів та переміщення важких озброєнь збройних формувань Російської Федерації у порушення Мінських домовленостей.

Читайте також: ООС: Окупанти 10 разів обстрілювали ЗСУ

Крім того, українською стороною були наведені численні факти застосування противником безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10", маршрути польотів яких періодично співпадають (ідуть поруч) із спостережними польотами БПЛА ОБСЄ дальнього радіусу Camcopter S-100.

За інформацією прес-служби, Командувач об'єднаних сил наголосив на необхідності негайного інформування світової спільноти, у щоденних звітах СММ ОБСЄ, про факти обстрілів збройними формуваннями Російської Федерації населених пунктів на підконтрольній уряду України території.

Фото: www.facebook.com/pressjfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-