Суд не визнав загибель командира збитого під Луганськом Іл-76 наслідком агресії РФ

Суд не визнав загибель командира збитого під Луганськом Іл-76 наслідком агресії РФ

Укрінформ
Мелітопольський міськрайонний суд відмовився визнати наслідком агресії Російської Федерації загибель Олександра Бєлого — командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у червні 2014 року.

Про це йдеться у рішенні суду від 16 квітня, яке отримала вдова Бєлого і фотокопію якого оприлюднило Громадське.

"Відмовити у задоволенні заяви Чимиркової Тетяни Олександрівни... про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме у встановленні факту загибелі Бєлого Олександра Івановича, 31.05.1976 року народження, при виконанні військової служби 14.06.2014 року в місті Луганськ, Луганської області України, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться у документі.

При цьому, у рішенні суду міститься лише вступна та резолютивна частина — без мотивувальної, де суд аргументує своє рішення.

Читайте також: Збитий Іл-76: суд у справі генерала Назарова узяв перерву майже на місяць

У реєстрі судових рішень його наразі не опублікували.

Як повідомляв Укрінформ, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

У цьому зв'язку було висунуто обвинувачення генерал-майору Віктору Назарову, який на той моментї очолював штаб антитерористичної операції, за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав апеляцію.

фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-