З початку війни ЗСУ сформували 33 нові бойові військові частини - Муженко

З початку війни ЗСУ сформували 33 нові бойові військові частини - Муженко

Укрінформ
Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що проблеми в армії, які існували в 2014 році, і ті, які є зараз, значно відрізняються.

Про це він заявив в інтерв'ю «Фактам».

«Коли зараз говорять про проблеми в армії, я думаю: то, що було в 2014 році, і зараз, це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Назву кілька цифр. У порівнянні з початком 2014 року кількість військових частин (бригад, полків, окремих батальйонів тощо) збільшилася на 44 (з 99 у 2014 році до 143 в 2018-му), в тому числі бойових військових частин на 33 », - повідомив Муженко.

Він також додав, що в ООС створені резерви Головнокомандувача ЗСУ. «Ми знайшли досвід формування оперативного резерву; до кінця минулого року його чисельність досягла майже 200 тисяч осіб », - зазначив він.

«За п'ять років на озброєння прийнято близько 80 зразків озброєння і військової техніки, понад 150 зразків допущено до підконтрольної експлуатації; в війська поставлено близько 2500 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки; відновлена справність більше ніж 16 200 одиниць озброєння і військової техніки », - додав Муженко.

Начальник Генштабу ЗСУ нагадав, що протягом минулого та цього року військові отримали вітчизняні протитанкові ракетні комплекси «Корсар» і «Стугна», безпілотні комплекси «Лелека» і «Фурія», броньовані автомобілі.

Читайте також: Дислокація військ РФ дозволяє без підготовки почати активні бойові дії - Муженко

Він також уточнив, що були проведені бойові пуски відновлених ЗРК малої і середньої дальності. «Нещодавно пройшли випробування новітніх українських ракетних систем«Нептун»і «Вільха-М». Розроблено і прийнято на озброєння міномети калібрів 60, 82 і 120 міліметрів і боєприпаси до них », - заявив він.

«Триває робота з розробки артилерійських систем і боєприпасів великих калібрів. Так що Збройні Сили здатні захистити країну від зовнішніх загроз і стримати агресію на Донбасі », - підкреслив він.

Муженко зазначив, що «безумовно, нам потрібна підтримка міжнародних партнерів».

«Наш курс на НАТО залишається незмінним і ми про це постійно заявляємо», - нагадав Муженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-