СБУ виявила на Луганщині 11 фактів незаконного використання радіочастот

СБУ виявила на Луганщині 11 фактів незаконного використання радіочастот

Укрінформ
У 2018-2019 роках у Луганській області працівники СБУ виявили одинадцять фактів незаконного використання радіочастотного ресурсу в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Таку інформацію з посиланням на 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оприлюднила прес-служба Луганської ОДА.

«Правоохоронці зазначають, що радіоаматори, які нелегально застосовують любительські радіостанції у населених пунктах поблизу лінії розмежування, здатні заподіяти шкоду безпеці держави. Така діяльність порушує встановлені правила використання радіочастотного ресурсу та створює передумови для блокування або шкоди процесу обробки інформації, яка передається в мережах електрозв’язку, у тому числі у радіомережах військових підрозділів та правоохоронних органів України в районі проведення ООС», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Через знеструмлення телевежі на Луганщині “крутять” пропагандистські телеканали

У Попаснянському, Новоайдарському районах, містах Щастя й Сєвєродонецьк оперативники спецслужби виявили факти використання радіостанцій та антенного обладнання при наявності прострочених ліцензій або взагалі без них, ведення радіопереговорів у районах, не передбачених ліцензійними умовами.

Для недопущення негативних наслідків з порушниками правил користування ресурсом проводиться роз’яснювальна робота. Мешканця Старобільська, який нелегально використовував радіоелектронний засіб і спричинив блокування інформації в мережі органів влади, правоохоронних органів та військових підрозділів, торік притягнуто до кримінальної відповідальності.

Радіообладнання конфісковано у дохід держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-