Окупанти розміщують важке озброєння біля населених пунктів — СЦКК

Окупанти розміщують важке озброєння біля населених пунктів — СЦКК

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) продовжує фіксувати порушення російськими окупаційними військами домовленостей про відвід важкого озброєння.

Про це повідомляє штаб Об'єднаних сил у Facebook.

За даними звіту спостерігачів ОБСЄ за 10 квітня, безпілотник зафіксував танк бойовиків, розміщений із порушенням ліній відводу. Важке озброєння було зафіксовано поблизу Новоселівки на північний схід від Донецька.

Також безпілотник місії ОБСЄ зафіксував 1 зенітний ракетний комплекс 9К33 "Оса" поряд з житловим будинком в Калинівці. Ще 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" були зафіксовані біля Покровки, дві буксируванні гаубиці Д-30 122 мм та одну самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика" виявили поруч Виноградним.

Читайте також: На Донбасі окупанти шість разів порушили "тишу", втрат немає

Крім того, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 15 танків Т-72 поблизу Донецька, 7 танків і 3 зенітні ракетні комплекси на території колишнього аеропорту "Луганськ". Поблизу Старого, що на захід від Луганська, безпілотник ОБСЄ виявив 2 одиниці БТР-70, а у Довгого один МТ-ЛБ з встановленою зенітною установкою ЗУ-23 та один БМП.

"10 квітня Місія зафіксувала: два БМП-1 та одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину БТС-4 та одну зенітну установку ЗУ‑23, встановлену на вантажівку, в населеному пункті Брянка на південний захід від Луганська", - додали у відомстві.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятими на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-