У Конотопі зустріли 58 бригаду із зони ООС

У Конотопі зустріли 58 бригаду із зони ООС

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці 58 окремої мотопіхотної бригади повернулися в пункт постійної дислокації у Конотопі на Сумщині після восьми місяців перебування на Донбасі.

Урочиста церемонія зустрічі проходила в центрі міста за участю керівництва ЗСУ, області, місцевої влади, а також сотень містян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустрічали бійців і кілька десятків дітлахів, у тому числі й учні кадетського класу однієї зі шкіл Конотопа. Діти прийшли привітати з поверненням захисників із жовто-блакитними кульками, а дорослі - з квітами, здебільшого також жовто-блакитних кольорів.

Як розповіли представники бригади, вони перебували в зоні ООС неподалік Горлівки на Донеччині вісім місяців й тепер повернулися в пункт постійної дислокації на 2-3 місяці, але все залежатиме від наказу командування.

58 бригада повернулася із зони ООС / Фото: Олена Литвиненко. Укрінформ

Виступаючи перед бійцями та мешканцями міста, перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін привітав особовий склад 58-ї бригади з поверненням на рідну землю та подякував «за добросовісне виконання» бойових завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

«Сьогодні була зустріч із керівництвом ЗСУ, міністром оборони, який дав високу оцінку вашому виконанню службових обов’язків... На жаль, за п’ять років війни у бригаді загинули 84 наші побратими - ніколи про них не забудемо», - підкреслив Назаркін.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до міського пам’ятника Шевченку.

У свою чергу командир 58-ї ОМПБр Михайло Драпатий запевнив, що бригада на Донбасі з гідністю виконала свій обов’язок та пообіцяв, що й надалі військовослужбовці бригади не підведуть, які б завдання перед ними не ставилися.

Читайте також: За останні роки військо отримало 120 нових зразків техніки - Полторак

«Наш колектив формувався як моноліт. Ми не тільки можемо дати по зубах російському агресору, а й навчити інших як це робиться», - зазначив він. При цьому командир додав, що за час проведення ООС жоден із бійців бригади не підвів, не сказав «не хочу» чи «не можу».

Військовослужбовцям бригади вручили низку відзнак, нагородну зброю та цінні подарунки, а також сертифікати на житло. За даними прес-служби бригади, загалом нові квартири отримали 48 сімей офіцерів, солдатів, сержантів. Окрім того, командиру 58-ї бригади Михайлу Драпатому присвоєно нове військове звання – полковника.

Раніше цього ж дня міністр оборони Степан Полторак у Конотопі проінспектував новозбудовані гуртожитки – казарм нового типу, які забезпечать житлом близько півтисячі військовослужбовців 58-ї та ОМПБр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-