Полторак перевірив нові гуртожитки для 58-ї бригади

Полторак перевірив нові гуртожитки для 58-ї бригади

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак перевірив готовність новозбудованих гуртожитків для військовослужбовців 58 окремої мотопіхотної бригади, які повернулись із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні забезпечуємо житлом тільки на цій території близько 500 чоловік. Це 3 гуртожитки і будинок для одружених. Сьогодні завершили і запустили в експлуатацію котельну, їдальню. І сьогодні 58 бригада піде у відпустку, а після повернення в бригаді вже перейдуть на нову систему харчування», - заявив Полторак, який перебуває з робочою поїздкою в Конотопі на Сумщині — постійному місці дислокації бригади.

Він повідомив, що бійцям за мужність та самовіддану службу спрямована винагорода у розмірі 4 млн грн.

Як поінформував міністр, наразі триває будівництво 184 казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом. Це дозволить забезпечити житлом 23 000 військовослужбовців. За його словами, на реалізацію цього проекту у 2019 році передбачено понад 1 млрд 300 млн грн, у 2018 році ця сума становила понад 1 млрд 478 млн грн.

Читайте також: Литовські військові спеціалісти перебуватимуть в Україні на постійній основі

У ході перевірки стало відомо, що станом на початок квітня вже завершено будівництво 23 казарм поліпшеного планування, що забезпечило проживання майже 3 тис. контрактників. Крім того, у разі сприятливих погодних умов в міністерстві планують протягом квітня ввести в експлуатацію ще 12 казарм для 1,5 тис. контрактників. Тож, загалом у першому півріччі 2019 року планується ввести в експлуатацію більше половини (95 об’єктів на 11 875 ліжко-місць) із запланованих 184 казарм поліпшеного планування. Зокрема, у травні – 11 об’єктів, у червні – 49 об’єктів та до кінця 2019 року - ще 69 казарм поліпшеного планування на 8625 ліжко-місць.

Фото: Юрій Мартинович/ІА ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-