Росія

Росія "обкатала" на Азові тактику, яку знову використає - Полторак

Укрінформ
Тактика, яку Росія випробувала в Азовському морі, буде застосована і в Балтійському, і в інших морях.

Про це під час Київського безпекового форуму заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“При таких загрозах, коли Росія продовжує повзучий наступ в Азовському морі, випробувала там порядок дій, і зараз так діє в Чорному морі, у мене жодного сумніву немає, що така тактика буде використовуватись і в Балтійському, і в інших морях, і по відношенню до інших країн світу. Ми маємо реагувати на ці загрози”, - наголосив Полторак.

Він підтвердив слова Секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливість стрімкого наступу з боку Росії, яка створила на кордонах з Україною військову інфраструктуру та розгорнула велику кількість підрозділів збройних сил.

“На жаль, інфраструктура, яку побудувала Росія, дає можливість протягом буквально кількох днів почати агресію, а найголовніше - навчання, злагодженість, розгортання створення запасів дає можливість в короткий термін наростити можливості російської армії”, - заявив Полторак.

На думку міністра, безпеку України може забезпечити незмінність курсу, який визначений в Конституції України, - вступ до НАТО. Разом з тим, Полторак нагадав, що окремі країни-члени НАТО ускладнюють цей процес. “Є окремі країни-члени НАТО, які заважають працювати Україні з НАТО - наші сусіди. Ми майже два роки не можемо провести засідання Україна - НАТО на рівні міністрів оборони”, - поскаржився глава оборонного відомства.

Полторак під час форуму також запевнив у незмінності курсу на реформу української армії, відзначивши, що ефективність цього процесу достатньо висока. “Проводити реформи під час бойових дій, з одного боку, дуже важко, з іншого, це робить реформу найбільш ефективною, оскільки всі зміни в армії є можливість відразу випробовувати в бою”, - заявив міністр.

Читайте також: Росія готується до масштабної континентальної війни — Турчинов

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 11-12 квітня триває Київський безпековий форум, участь в якому беруть близько тисячі учасників із понад 20 країн світу.

Основна тема Форуму - “Стратегічний вибір України та Заходу”. Сьогодні, 11 квітня, заплановані три сесії на теми: “Безпека і оборона. Об'єднуючи сили у битві за свободу”, “Європейська перспектива. Крізь терни до єдності Європи”, “Моніторинг українських виборів: Чи захищені цінності?”.

Серед високих гостей, які запрошені до участі в заході: Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Секретар РНБО України Олександр Турчинов, міністр оборони України Степан Полторак, міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс, інші провідні політики та держчиновники, українські та міжнародні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-