Українська ракета

Українська ракета "Нептун" надійде на озброєння ВМС уже у грудні

Укрінформ
Новітня українська розробка - комплекси крилатих ракет для ураження морських та берегових цілей «Нептун» вже у грудні будуть розташовані в підрозділах берегової оборони.
Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями Військово-Морських Сил України та членами родин полонених моряків, коментуючи результати сьогоднішніх випробувань нового озброєння, повідомляє сайт Президента.

«Щойно на полігоні, тут в Одеській області, відбулися успішні випробування нової крилатої ракети, яка здатна вести вогонь по морським цілям. Сьогодні випробувався саме цей варіант спеціалізації. Має збільшений радіус дії, збільшену бойову частину. І мені приємно вам повідомити, що випробування нової української крилатої ракети відбулися успішно. Ракета, подолавши відстань понад 250 км, успішно вразила ціль в акваторії Чорного моря», - розповів глава держави.

Читайте також: Ракети "Нептун" розмістять на кораблях ВМС і берегової охорони

За його словами, за випробуваннями спостерігали представники дружніх до нас країн, воєнні аташе, дипломатичні представники. Водночас він зауважив, що і країна-агресор «дуже уважно слідкувала за випробуваннями, намагалася застосувати засоби радіоелектронної боротьби».

«І незважаючи на всю протидію, випробування пройшли дуже успішно», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що це – українські ракети, які створені українськими конструкторами і вироблені на підприємствах українського оборонно-промислового комплексу. «За моїм завданням вже в грудні місяці вони будуть прийняті на озброєння і розташовані на кораблях Військово-Морських Сил України, і в підрозділах берегової оборони», - повідомив Порошенко.

Також він підкреслив, що українська армія надалі отримуватиме нове сучасне озброєння та техніку, яка дозволить укріпити обороноздатність держави.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 5 квітня, на Одещині успішно випробували новітню українську розробку - комплекс крилатих ракет наземного базування для ураження морських та берегових цілей «Нептун».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-