На Одещині випробували ракетний комплекс «Нептун»

На Одещині випробували ракетний комплекс «Нептун»

Фото, відео
Укрінформ
Петро Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої української розробки комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських та берегових цілей «Нептун».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні тут на полігоні в Одеській області проходить одне із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Це протикорабельна ракета, ракета берегової оборони, яка може використовуватися і Сухопутними силами ЗСУ», - сказав Порошенко.

Порошенко взяв участь у випробуваннях ракети "Нептун"/ Фото Михайла Палінчака

Як поінформували у прес-службі, безпеку стрільб в акваторії Чорного моря забезпечувала група кораблів з 11 суден Військово-Морських Сил. Всі складові та комплектуючі комплексу вироблені на українських оборонних підприємствах.

"Величезний внесок, в тому числі і щодо можливостей збільшення радіуса дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини, сьогодні це все досягнення оборонного комплексу України, досягнення КБ «Луч», досягнення нашого ІТ-сектора, сектора, який розробляє бронетехніку», - акцентував Верховний Головнокомандувач.

Він також зауважив, що у проведенні випробувань взяли участь курсанти Одеської морської академії, які нині проходять навчання, освоюють техніку і в майбутньому будуть працювати з цим ракетним комплексом.

«Це робиться для того, щоб надзвичайно скоротити період, який буде дозволяти бойове використання у випадку поширення агресії проти нашої держави з боку противника", - підкреслив Президент.

Порошенко наголосив, що на випробування ракетного комплексу запрошені військові аташе країн-партнерів України.

За його словами, сьогодні противник намагався перешкоджати випробуванням українських ракет.

Читайте також: Модернізована "Вільха-М" вдвічі збільшила дальність ураження цілі - Турчинов

"Намагається закрити небо. Використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням. Але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет", - зазначив він.

Президент додав, що сьогодні ми готові до того, щоб завершити випробування і у надзвичайно короткий термін поставити новий ракетний комплекс на озброєння частин ВМС і Сухопутних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-