Лайчак розповів Волкеру про плани ОБСЄ на Донбасі

Лайчак розповів Волкеру про плани ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Президентські та парламентські вибори в Україні не повинні зірвати чи загальмувати зусилля з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак під час зустрічі у вівторок у Вашингтоні зі Спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, повідомляє TASR.

"Ми в жодному випадку не повинні змарнувати цей рік лише тому, що проходять президентські вибори зараз і загальні вибори пізніше восени. Люди страждають щодня, і тому ми повинні, незалежно від виборчого графіка, робити все можливе, щоб полегшити їх страждання хоча б трохи ", - заявив він.

Читайте також: Україна показала російські системи РЕБ на Донбасі, зафіксовані дроном ОБСЄ

Під час зустрічі з Спецпредставником США по Україні М.Лайчак поінформував про кроки та конкретні плани, які Словаччина, яка наразі головує в ОБСЄ, має стосовно України. Зазначається, що Курт Волкер запевнив Словацьке головування у повній підтримці його зусиль щодо України.

Мирослав Лайчак перебуває у США з триденним візитом. Поруч з презентацією Словацького головування в ОБСЄ, він також візьме участь у засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО з нагоди 70-річниці створення Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-